Dėl Galimybių paso turgavietėje

UAB „Naujasis turgus“ administracija informuoja, kad pagal Lietuvos Respublikos Vyriausybės skelbiamą COVID-19 prevencijos tvarką nuo 2021 m. rugsėjo 13 d., Klaipėdos Naujajame turguje Galimybių pasas nebūtinas. Pagal nurodytus kriterijus prekyba leidžiama visuose „Naujojo turgaus“ paviljonuose.

Oficialioje Vyriausybės informacijoje rašoma, jog po rugsėjo 13 d. be Galimybių paso leidžiama:

„… prekyba parduotuvėse, turgavietėse, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, pašarų gyvūnams, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių, augalų, sėklų, trąšų pardavimas, turinčiose atskirą įėjimą iš lauko, kurių prekybos plotas (t. y. prekybos salės, skirtos pirkėjams aptarnauti ir prekėms išdėlioti, plotas, įskaitant matavimosi kabinas; į prekybos plotą neįskaitomas administracinių patalpų, sandėlių ir pagalbinių patalpų, dirbtuvių, laiptinių, koridorių, sanitarinių patalpų plotas) neviršija 1 500 kv. m …“.

  • Primename, kad galimybių pasas gali būti privalomas mūsų turgavietėje veikiančiose maitinimo ir kitų paslaugų patalpose. Apie taikomus reikalavimus klientus informuoja šių patalpų nuomininkai.
  • Kaip ir iki šiol, turgavietėje išlieka privalomos epidemiologinės saugos priemonės: kaukių dėvėjimas, atstumų laikymasis, srautų valdymas ir kt.